TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špenátový štrůdl se šunkou a sýrem

Zpět
  • Autor: fijalovejkosatec
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka

Energetická hodnota celkem: 7490 kJ

Bílkoviny (g): 108, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 61, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 3745 kJ

Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 60.5, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 30.5, Cukry (g): 22.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 3.5

Postup přípravy

Špenát necháme rozmrazit, pokud použijeme čerstvý, rozmrazování odpadá.;o) Listové těsto rozválíme na obdélník asi 2-4 mm vysoký. Vajíčko rozšleháme v hrníčku vidličkou a metličkou potřeme, asi půlku si necháme. Pokládáme na drobno nasekanou šunku, sýr a špenát, posolíme, popepříme, posypeme bazalkou. Uvineme závin. Položíme na pečící papír na pekáč, potřeme zbylým vajíčkem a pečeme asi 35 minut při 180-200 stupních. Každých deset minut kontrolujeme a když začne vajíčko hnědnout, štrůdl je hotov. Krájíme na 2 cm široké plátky a podáváme teplé. Studený je též výborný.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři