- Autor: fijalovejkosatec
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
krolewski light | 100 |
prosciutto crudo | 200 |
Vejce celá průměr | 66 |
Špenátové listy mražené (Bonduelle) | 200 |
Listové těsto průměr | 200 |
Koření průměr | 2 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 7490 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 121,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 3745 kJ
Bílkoviny (g): 54, Tuky (g): 60.5, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 30.5, Cukry (g): 22.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 3.5
Postup přípravy
Špenát necháme rozmrazit, pokud použijeme čerstvý, rozmrazování odpadá.;o) Listové těsto rozválíme na obdélník asi 2-4 mm vysoký. Vajíčko rozšleháme v hrníčku vidličkou a metličkou potřeme, asi půlku si necháme. Pokládáme na drobno nasekanou šunku, sýr a špenát, posolíme, popepříme, posypeme bazalkou. Uvineme závin. Položíme na pečící papír na pekáč, potřeme zbylým vajíčkem a pečeme asi 35 minut při 180-200 stupních. Každých deset minut kontrolujeme a když začne vajíčko hnědnout, štrůdl je hotov. Krájíme na 2 cm široké plátky a podáváme teplé. Studený je též výborný.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.